az új Arteon

Dinamika és dizájn csúcsformában

Bemutatkozik az új Volkswagen arteon

Aerodinamikus körvonalak, ablakkeret nélküli ajtók, markáns farkialakítás – az új Arteon nem csupán az első pillantásra magával ragadó. Az R-Line felszereltség további olyan különleges külső stílusjegyeket is tartalmaz, amelyek dinamikus karakterét hangsúlyozzák.

Ismerje meg az új Arteont

Főbb tulajdonságok

Külső megjelenés

Megnyújtott körvonalai és hosszú tengelytávja semmi mással össze nem téveszthető megjelenést kölcsönöznek az Arteon számára – s az összes üléshelyen bőséges teret. Vonzzák a tekintetet az ablakkeret nélküli ajtók, amelyek klasszikus fastback-stílusjegyként igényes eleganciát sugároznak.

Farkialakítás

A modern, LED-technikájú hátsó lámpák kifejező megjelenést és különös dinamikát kölcsönöznek az új Arteon számára. Dinamikus irányjelzőinek mozgó fénye egyszerre feltűnő és biztonságos.

Belső tér

Tapasztalja meg Ön is az új Arteon vezetőülésének élményét, amely nem csupán megjelenésében, hanem tapintásában is magával ragadó. Például az R-Line logóval és díszvarrásokkal készülő, bőrbevonatú, multifunkciós sportkormány, illetve az opcionális Silver Rise alumínium dekorbetétek révén. Ugyancsak hívogatóak a kívánságra rendelhető, csúcsszínvonalú komfortülések, nappabőr kárpitozásukkal, belső felületükön Carbon Style bevonatú oldalpárnáikkal, díszvarrásaikkal és díszhajtásaikkal, valamint elöl hímzett R-Line logóikkal – hogy Ön minden egyes utat minden érzékszervével élvezhessen.

Multifunkciós kormány és Active Info Display

A fűthető és bőrbevonatú multifunkciós kormánykerékkel nem csupán az új Arteont irányíthatja, hanem menet közben is hozzájuthat az Ön számára fontos információkhoz. Az innovatív Active Info Display kijelzőfelületén mindent közvetlen látóterében tekinthet át: a sebesség- és fordulatszámmérőtől és a kilométerszámlálótól egészen a részletes menetadatokig vagy a vezetői segédrendszerek üzemének vizuális megjelenítéséig.

Easy Open

Az új Arteon volánja mögött már indulástól kényelmes utazás várja. Egy fastback-modellhez képest igen tágas, akár 563 literes csomagtartója minden poggyász számára elegendő helyet biztosít. Az Easy Open funkciónak köszönhetően egy kis lábmozdulat is elegendő az autó hátuljánál, s máris elektromos segítséggel tárul fel a csomagtérajtó. Az időben késleltetett elektromos zárás gombnyomásra működik, így Ön mindig kényelmesen pakolhat.

Navigáció

A Discover Media navigációs rendszer hatékonyan segíti Önt a legoptimálisabb úton eljutni úti céljához az új Arteon volánja mögött. Integrált Bluetooth-technikájának köszönhetően a telefon-kihangosítás is jóval kényelmesebbé vált. A Discover Media emellett az egyszerű kezelés jegyében érintőképernyővel, illetve CD-lejátszóval, Apple-kompatibilis USB-csatlakozással, valamint az MP3- és WMA-tartalmak megszólaltatására két SD-kártyanyílással is rendelkezik. S ha még többre vágyik, az extrafelszerelésként kapható Discover Pro infotainment-rendszer a különösen igényesek technikája, 20,3 cm képátlójú érintőképernyővel, a térképek jól áttekinthető, háromdimenziós megjelenítésével és beépített flash-tárolóval. A hangvezérlés a helység- és utcanevekre is reagál és igény szerint tervezi meg az útvonalat. Telefonja csatlakoztatását követően egyszerűen a név bemondásával hívhatja fel a tárolt telefonkönyvében szereplő számokat, így mindkét kezét a kormányon tartva mindvégig teljes mértékben a forgalomra összpontosíthat.

Vezetői segésrendszerek

Az új Arteon parkolást segítő rendszerével nagyban megkönnyíti a manőverezést, amely a Park Assist része. Utóbbi – működési határain belül – önállóan felméri, hogy az Arteon befér-e az adott parkolóhelyre, Önnek csupán a gázadás, a tengelykapcsoló kezelése és a fékezés a feladata, miközben a Park Assist automatikusan kormányozza be az autót az úttal párhuzamos, vagy arra merőleges parkolóhelyekre – majd igény szerint ki is áll onnan.

A városi vészfékfunkcióval (City Emergency Braking) és gyalogosfelismeréssel kiegészített Front Assist környezetfelügyelő rendszer – működési határain belül – figyelmeztet a kritikus távolságból adódó ütközésveszélyre és segít a fékút lerövidítésében. A Front Assist fontos eleme a gyalogosfelismerés, amely – működési határain belül – érzékeli az úttestre váratlanul kilépő gyalogost, s vizuális, illetve hangjelzéssel figyelmeztet. Amennyiben Ön nem fékez, rövid figyelmeztető fékezés hívja fel figyelmét a távolság kritikus mértékére, azaz a gázolásveszélyre, ha pedig még erre sem reagál, a segédrendszer – működési határain belül – vészfékezést aktivál.

Az Emergency Assist egészségügyi vészhelyzetben avatkozik be. Akkor lép működésbe, ha a vezető nem bizonyul aktívnak – azaz nem kormányoz, gyorsít vagy fékez – és a figyelmeztető jelzésekre sem reagál. A rendszer rövid figyelmeztető fékezéssel, hangjelzéssel, a vészvillogóval és sávon belüli kormánymanőverekkel próbálja cselekvésre bírni a vezetőt, illetve figyelmeztetni az utasokat és a közlekedés többi résztvevőjét. Amennyiben a sofőr még ekkor sem veszi át a jármű irányítását, a rendszer a sávváltást segítő rendszer (Side Assist) segítségével a szélső sávba kormányozza, majd ellenőrzött módon egészen megállásig fékezi az autót, működési határain belül nagyban hozzájárulva az esetleges baleset megelőzéséhez.

Egyedi ajánlatért keresse értékesítőinket az alábbi elérhetőségeken:

Enisz Réka

Volkswagen értékesítő

+36-1-3828-630

renisz@porschebuda.hu

Argyelán Zoltán

Volkswagen értékesítő

+36-1-3828-688

zargyelan@porschebuda.hu

Harangi János

Volkswagen értékesítő

+36-1-3828-629

jharangi@porschebuda.hu

Varga Róbert

Volkswagen értékesítő

+36-1-3828-626

rvarga@porschebuda.hu

Jelentkezzen tesztvezetésre az alábbi űrlap kitöltésével:

Porshe Buda weboldal
Kezdőlap
Szerviz
Térkép