Az új Touareg

Bemutatkozik az új Touareg

Nézze meg az új Touareget a Porsche Budában!

Tesztvezetési lehetőség július16.-ától a Porsche Budában. Jelentkezzen most!

Jelentkezzen tesztvezetésre a Porsche Budában az alábbi űrlap kitöltésével:

új Touareg

8 + 5 =

Főbb tulajdonságok

Új generációs SUV

Az új Touareg magabiztos vonalvezetése egyedülálló megjelenést kölcsönöz számára. Extrafelszerelésként rendelhető olyan műszaki megoldásai, mint az elektromechanikus oldalirányú billenésstabilizálás, az Intelligens világítás (IQ. Light) LED-Mátrix fényszórók és az Innovision Cockpit immár új szinten kínálja a színvonalas kényelem és a még élvezetesebb vezetés élményét.

 

Felszereltségi szintek

Az ELEGANCE felszereltségi szint: stílusos elegancia és a szuperlativuszok dizánja. Polírozott, 18 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák, a hűtőrácson, az oldalablakok körül és a küszöbön pedig krómozott díszlécek teszik még vonzóbbá a Touareg Elegance megjelenését. Utastere színvilágát hűvös szürke és kék árnyalatok, illetve elegáns fekete határozza meg, például az alumínium dekorbetétek és a világosszürke kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült Vienna bőr üléshuzat révén. Extrafelszerelésként a Savona bőr üléshuzat is rendelkezésre áll, amely a vezető és az első utas számára kényelmes ergoComfort üléseket, illetve Silver Birch fa dekorbetéteket is tartalmaz. 

Az ATMOSPHERE  felszereltségi szint: Luxuskarakterű, Eschemaser offenporig fafelületekkel és meleg barna tónusú Vienna bőr üléshuzattal kényezteti érzékszerveit a Touareg Atmosphere. Különösen igényes megjelenését belül bézs kontrasztárnyalatú díszvarrások és fém küszöblécek, míg kívül 18 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák és krómozott díszlécek fokozzák. Igény szerint diófa dekorbetétek, kifinomult stílusú, kéttónusú Savona bőr üléshuzat és különleges ergoComfort első ülések is rendelhetők. 

Az R-LINE felszereltségi szint: A Touareg R-Line különleges felszerelések egész sorával hangsúlyozza sportosságát, amellyel bizonyosan mély benyomást kelt. Az R-Line jellegzetes C-alakzatával kialakított, egyéni stílusú első lökhárítójával és a hűtőrácson megjelenő R-Line logójával e modell bizonyosan kitűnik a tömegből. Emellett ugyancsak R-Line dizájn szerinti, a karosszéria színére fényezett ajtóburkolatai és kerékjárati szegélyei, valamint fényes fekete hátsó diffúzoreleme és krómozott kipufogó-végcsövei gondoskodnak a Touareg R-Line erőteljes fellépéséről. Fűthető, bőrbevonatú és R-Line logóval díszített multifunkciós kormánykerekével, illetve Silver Wave alumínium dekorbetétjeivel a Touareg R-Line utastere nem csupán az első pillantásra, hanem az első érintésre is meggyőző. Az R-Line logóval díszített első küszöblécek az extrafelszerelésként rendelhető hangulatvilágítás csomag részeként megvilágítást is kapnak, s a progresszív stílust nemesacél pedálok és lábtámasz teszik teljessé.

Az extrafelszerelésként rendelhető, kéttónusú Savona bőrrel borított és Carbon Style hasított bőrbetétekkel díszített komfortülések még dinamikusabb összhatásról gondoskodnak. A kristályszürke kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült Vienna bőrkárpitozás valóban vonzza a tekintetet, s mindkét ülésváltozat esetében R-Line logó tűnik fel az első üléstámlákon. Ugyancsak mindkét ülésopciót fekete tetőkárpit és kristályszürke kontrasztárnyalatú díszvarrások egészítik ki. Utóbbiak az R-Line stílusához illő, sportos hangulattal ruházzák fel a műszeregységet, a multifunkciós kormánykereket, a középső kartámaszt és a sebességváltókart.

 

Dizájn

Az új Touareg letisztult vonalvezetéssel, dinamikus arányokkal és stílusos eleganciával kombinálja a SUV-modellek jellemző méreteit.
Széles, erőteljes és magabiztos – elsőként határozott elején érzékelhető az új Touareg erőteljes karaktere. Függőleges állású hűtőrácsa harmonikusan csatlakozik a fényszórókhoz, a középen elhelyezett Volkswagen-emblémától krómozott díszléc húzódik a fényszórókon át. A megnyújtott motorházfedél letisztult vonalai a teljes autó számára sportos megjelenést kölcsönöznek.
Ám hátulja sem okoz csalódást: kifinomult vállöv és széles lámpatestek emelik ki progresszív összhatását. A “Touareg” felirat magabiztosan középen tűnik fel, s polírozott tetősín, valamint nagyméretű krómozott kipufogó-végcsövek teszik teljessé az egyéni és dinamikus megjelenést.

 

Inteligens világítás – Led-Mátrix fényszórók

Feltűnő: a Touareg opcionálisan rendelhető Intelligens világítás (IQ. Light)- LED-Mátrix fényszórói kifejező dizájnjukkal valósággal vonzzák a tekintetet. Alapfunkcióikon – tompított és távolsági fény – túl a fénykibocsátó (LED) egyes szegmensei a mátrix-technika révén igény szerint kapcsolhatók be és ki, a pillanatnyi menethelyzeteknek megfelelően számtalan különböző fényeloszlást téve lehetővé.
A szemből érkező és az elöl haladó járműveket fedélzeti kamera érzékeli a távolsági fényszóró használata közben. Az egyes LED-szegmensek külön-külön szabályozhatók, így Ön anélkül haladhat akár folyamatosan bekapcsolt távolsági fénnyel, hogy vakítaná a közlekedés többi résztvevőjét. Amint például közlekedési táblához közelít, a rendszer a megfelelő szegmens fényerejének mérséklésével előzi meg a tábláról visszaverődő fény önvakító hatását.
Közlekedjen éppen lakott területen kívül vagy városban, előzzön éjszakai országúton vagy autózzon rossz időjárási viszonyok közepette autópályán, az Intelligens világítás (IQ. Light) – LED Matrix fényszórók szegmensei alkotta fénysugár szélessége, alakja és intenzitása egyaránt mindenkor a pillanatnyi menethelyzethez alkalmazkodik. A mátrix-technika az út sokkal kedvezőbb megvilágítását teszi lehetővé, fokozott biztonságot és pihentető vezetést kínálva – vakítás és zavaró fényvisszaverődések nélkül.

 

Innovision Cockpit

Volkswagen modellben első ízben működik a digitális műszeregység (Digital Cockpit) az infotainment-rendszer képernyőjével közösen, nagyméretű, ívelt üvegfelület (Curved Display) mögött – ez az egyértelműen a vezetőre összpontosító Innovision Cockpit. Az érintés-, illetve gesztus- vagy hangvezérlés lehetőségének köszönhetően a rendszer a lehető leginkább felhasználóbarát, mechanikus kapcsolók, szabályzók és gombok nélkül. Az óriási képernyőfelületen számos funkció jeleníthető meg vonzó grafikák és animációk formájában, a nyitóképernyőt (Home Screen) pedig igény szerint fotókkal, illetve kedvenc funkcióival rendezheti be. Bizonyos megjelenítések a zoom-funkcióval nagyíthatók, ami szintén nem lehetséges a hagyományos műszerek, illetve képernyők esetében.

Az Innovision Cockpit technikáját a digitális műszeregység (Digital Cockpit), a Discover Premium infotainment-rendszer, az induktív töltőfunkciót is kínáló Business telefoncsatlakozás és két USB-aljzat alkotja. Ugyancsak része az App-Connect Car-Net alkalmazás, amellyel az okostelefon-alkalmazások a nagyméretű érintőképernyőn jeleníthetők meg. E technika mindhárom jelentős operációs rendszert – MirrorLink®, Apple CarPlay™ és Android Auto™ – támogatja, s táblagépeikről, illetve okostelefonjaikról az utasok is kezelhetik az infotainment-rendszert. A Volkswagen Media Control révén így például zenei programok is választhatók a hátsó ülésről, de a navigációs rendszer is kényelmesen kezelhető az első utasülésről. A mobileszközök töltésére és adatátvitelére elöl és hátul USB-csatlakozók állnak rendelkezésre.

Porshe Buda weboldal
Volkswagen weboldal
Konfigurátor
Térkép